Titluri naționale universitare față în față cu amenințarea unei gripe și rezistența fizică

Tobias Dumitrache și Andrei Anghel, înotători de performanță în cadrul BSC, au urcat pe treapta cea mai înaltă a podiumului, în weekendul 29-30 aprilie 2022, la Campionatul Universitar de Înot desfășurat la Bacău.

Cei doi sportivi #BSCELite au plecat la drum cu obiective clare, pe care le-au îndeplinit: aur la proba de 100 m fluture pentru Tobias și aur la 100 m spate pentru Andrei.
Cei doi campioni au concurat împreună in ștafetele de 4×50 m mixt, unde au obținut locul 1 și la 4×50 m liber, obținând medalia de argint.

Concursul nu a fost lipsit de emoții și în afara bazinului. Andrei începuse să manifeste simptome de gripă cu câteva zile înainte de competiție. Cum a depășit momentul, ne povestește chiar el: „Sunt fericit că am o echipă tehnică alături de mine care mă susține mai ales în momente “surprinzătoare” de acest gen. Mă bucur că am reușit să trec peste pragul mental care vine cu prezența acestei variabile înaintea unei competiții”.

La rândul lui, Tobias a avut de depășit bariera rezistenței fizice, concurând la 3 probe în decurs de o oră și jumătate. Secretul succceslui îl dezvăluie chiar el: “Încurajări și antrenarea rezistenței în timpul antrenamentelor dinaintea concursului”.

Echipele tehnice ale celor doi înotători:

Andrei Anghel: Marius Grigore, Stroe Bogdan, Alexandru Bombaru, Florentina Tonita și ( a completat Andrei) părinții mei.

Tobias Dumitrache: Bogdan Stroe, Marius Grigore, Liviu Vlăsceanu, Alexandru Bombaru.

Andrei a punctat un element foarte important pentru succesul sportivilor BSCElite, implicarea și susținerea părinților. Așa cum spunem mereu, echipa BSC este formată din trio-ul sportivi-antrenori-părinți.

Pentru Andrei și Tobias, precum și pentru ceilalți înotători de performanță din cadrul BSC, următorul obiectiv competițional îl reprezintă Cupa României, de la începutul lunii iunie.

Rezultate:

Andrei Anghel: 100 m spate, locul 1; ștafetă 4×50 mixt, locul 1; ștafetă 4×50 liber, locul 2

Tobias Dumitrache: 100 m fluture, locul 1; ștafetă 4×50 mixt, locul 1; ștafetă 4×50 liber, locul 2

Felicitări echipei #BucharestSportClub sportivi-antrenori-părinți!

 

 

Post Views: 53