Înot de performanță Bucuresti

Înot de performanță Bucuresti

De 17 ani creștem generații de învingători​.

Am reușit, an de an, să devenim mai buni și ne-am perfecționat pe toate planurile. Suma experiențelor acumulate în acest timp ne-a adus mai aproape de locul întâi al podiumului, de fiecare dată.

DESCOPERĂ

Bucharest Sport Club este primul club din București care a dezvoltat un program unic de pregătire a sportivilor de performanță, asistat de o serie de specialiști din toate domeniile necesare dezvoltării performanței, la cel mai înalt nivel.

Pentru a reuși să performeze la capacitate maximă, sportivii clubului BSC au la dispoziție o echipă extraordinară compusă din specialiști cu experiență:

CE ROL ARE SINERGIA 360° ?

ANTRENORI DE PERFORMANȚĂ

Performanța sportivă este strâns legată de acțiunile antrenorului de performanță. Succesul sportivului este asigurat și de pregătirea integrată, coordonată de antrenorul de performanță. Acest tip de pregătire se referă atât la tehnicile de pregătire cât și la componenta psihologică a comportamentului sportivului de performanță.

Antrenorii de performanță antrenează sportivii care stăpânesc cele 4 procedee: Fluture, Spate, Bras, Craul.

Antrenează grupele de înotători în funcție de vârstele acestora, întotdeauna, ținând cont atât de evoluția biologică a sportivilor, cât și de creșterea performanțelor sportive.

ANTRENORI COORDONATORI

Antrenorul coordonator are rol în formarea sportivă, tehnică, dar și în formarea emoțională a celor inițiați. Activitatea sa se referă la antrenarea sportivilor în funcție de particularitățile individuale și de vârstă, la menținerea unui nivel optim de comunicare cu sportivii, cu membrii echipei, la imprimarea, în rândul celor antrenați, a unei atitudini de fair-play, la preocuparea de a se păstra sănătatea fizică și emoțională a sportivilor

Antrenorii coordonatori supraveghează antrenamentele din punct de vedere al planificărilor și al planurilor de antrenament. Tot ei supraveghează atât evoluția sportivilor, cât și pe cea a antrenorilor.

Țin legătura cu întreaga echipă: sportivi, părinți, psiholog, nutriționist, endocrinolog, preparator fizic.

PSIHOLOGIE

Psihologia sportivă este un domeniu suport, conex activității sportive. Fără a fi înțeleasă ca activitate cu valoare terapeutică, de vindecare, psihologia sportivă are rolul de a însoți sportivul în parcursul său și de a-l deprinde cu găsirea de soluții optime pentru situații de criză, cu înțelegerea etapelor pe care le parcurge, cu echilibrarea emoțională permanentă.

Psihologul poartă discuții, lunar, cu sportivii, părinții, antrenorii. În funcție de necesități, consiliază sportivii și părinții, individual.

NUTRIȚIE

Nutriția este o componentă importantă în activitatea sportivă. Un tip potrivit de hrană generează sportivilor energia necesară susținerii activităților, prelungește timpul pe care se poate desfășura efortul, asigură o stare bună de sănătate, reduce riscul accidentărilor și, în caz de nevoie, ajută la o recuperare rapidă.

Nutriționistul evaluează sportivii și recomandă planuri de nutriție (recomandă meniul, în funcție de necesități). Acesta colaborează cu antrenorii în cazul în care apar situații legate de alimentația sportivilor.

Periodic participă la întâlniri în cadrul cărora sunt abordate diferite teme cu sportivii, antrenorii sau părinții.

ENDOCRINOLOGIE

Endocrinologia este foarte importantă când vine vorba de reglajele fine ale organismului. Prin monitorizarea endocrinologică a sportivilor se urmărește păstrarea stării de sănătate, menținerea unei greutăți potrivite, îmbunătățirea funcției organelor și a sistemului nervos, ameliorarea stărilor de tensiune nervoasă.


Endocrinologul sprijină parcursul sportivilor și monitorizează atent starea de sănătate a acestora, identificând posibilele afecțiuni.

De asemenea, consiliază echipa care se ocupă de sportivii clubului.

KINETOTERAPIE

Kinetoterapia are rol în recuperarea medicală sau în reechilibrarea musculo-articulara a sportivilor. Terapeuții calificați și abordările moderne, transpuse în practică prin intermediul terapiilor manuale sau al aparatelor, conduc la recuperarea fizică de succes.

Tratează afecțiunile, leziunile survenite în timpul activităților sportive.

Kinetoterapeutul asistă procesul de vindecare și ajută la reducerea riscului de accidentare prin tehnici specifice de terapie manuală, exerciții fizice, tehnici de execuție și sfaturi pertinente personalizate.

PREGĂTIRE FIZICĂ

Pregătirea fizică este un domeniu specializat în creșterea potențialului fizic al sportivilor și menținerea calităților motrice la cel mai înalt nivel. De asemenea, o bună pregătire fizică reduce riscul accidentărilor și al suprasolicitării sportivilor.

Preparatorul fizic se ocupă de pregătirea fizică a sportivilor, începând cu vârsta de 12 ani. Recomandă programe de antrenament sportivilor mai mici. Prin kinetoterapie și masaj se ocupă și de refacerea sportivilor.

Alege locatia pentru Înot de performanță Bucuresti

LOCAȚIILE BSC

Luni - Vineri: 14:00 - 15:00

Luni - Vineri: 18:00 - 19:00

Sâmbătă - Duminică: Închis

Luni - Vineri: 17:00 - 20:00

Sâmbătă: Închis

Duminică: Închis

SUNTEM AICI PENTRU TINE

MARIUS GRIGORE

Manager General

ÎNOT, TRIATLON

ALEXANDRU TOMA

Antrenor Coordonator

TRIATLON

LIVIU VLASCEANU

Antrenor Coordonator

ÎNOT

BOGDAN STROE

Antrenor Coordonator

ÎNOT

DAN NICA

Instructor

ÎNOT

ALEXANDRU BRIA

Instructor

ÎNOT