Avantajele grupelor de inot

Inotul are multe beneficii, atat asupra sanatatii cat si asupra dezvoltarii personale a copiilor.
Inca de mici ei sunt aseptati in bazine potrivite varstei lor.

Care este insa momentul in care sunt pregatiti pentru a avansa intr-o grupa ?
Ca regula, in jurul varstei de 3 ani (uneori putin mai devreme, alteori cateva luni mai tarziu) cei mici sunt pregatiti pentru etapa urmatoare : CURSURILE LA GRUP.

La o ora de inot la grup, copiii lucreaza la fel de intens ca la orele cu antrenor personal. Exista acelasi raport intre exercitii si pauze, fiecare antrenament fiind adaptat la conditia fizica a celor mici. Ne dorim sa evolueze constant si adecvat varstei lor.

Chiar si la antrenamentele grupelor de performanta, exista pauze active sau pasive. Cu atat mai mult cei mici au nevoie de momente de pauza, relaxare si distractie.

Momentele de pauza sunt momente de distractie, In care recurgem la jocuri organizate sau joaca libera. Ambele variante incurajeaza copiii c`are AUTODEPASIRE. Copiii sunt mai deschisi sa incerce lucruri noi, sa aiba mai multa incredere in propriile aptitudini.

Competitia dintre copii este benefica si nu este impusa de antrenor, ci apare in mod natural atunci cand copiii isi doresc sa devina mai buni in ceea ce fac. Astfel ei invata ce este FAIRPLAY- ul si ca cel mai important adversar al lor sunt ei insisi.

Inca un avantaj major este lucrul in echipa, colaborarea cu antrenorul cat si cu ceilalti copii. Integrarea in colectivitate este un subiect dezbatut de toti parintii si este absolut necesara pentru dezvoltarea sociala, emotionala si educationala a copiilor. Participarea la ore de inot la grup poate fi un mod eficient de pregatire a copiilor pentru gradinita si scoala. De asemenea, ajuta la dezvoltarea unei adaptabilitati la schimbare si evenimente noi/imprevizibile.

Sportul nu este doar un hobby care te ajuta sa te mentii intr-o forma fizica buna, este un mod de viata. Iar copiii care fac sport de mici vor deveni adulti mai activi, mai organizati si mai increzatori.

Post Views: 2