Abilitățile de socializare ale copiilor, dezvoltate prin cursuri de înot

De la vârsta de 2 ani, copiii care urmează să fie integrați în colectivități (creșe ori grădinițe), pot deprinde abilitățile de socializare printr-o activitate cu multe alte beneficii pe termen lung, respectiv cursurile de înot.

Pentru copiii care se simt bine alături de noi tovarăși de joacă, grupele de înot cu maxim 4 cursanți sunt o soluție ideală pentru a crea noi conexiuni, a exersa vocabularul, dar și pentru a se împrieteni cu apa. Ultima dintre acestea îi va oferi celui mic, pe termen lung, libertatea de a se bucura de orice forma de apă, de la piscine la ape deschise. În același timp, părinții care își înscriu copiii la cursurile de înot vor căpăta, tot pe termen lung, liniștea mentală că cel (deocamdată) mic va fi în siguranță oricând se va afla în apă.

Pentru copiii care se împrietenesc mai încet cu apa, părinții pot alege varianta cursurilor de înot cu antrenor personal. Și în cadrul acestor ședințe, comunicarea va fi un element cheie dezvoltat de către cel mic, dar la fel de important, spunem noi, este raportul de încredere pe copilul va învăța să îl dezvolte cu un adult diferit de părinți.

Având prezența constantă a antrenorului, copilul este supravegheat permanent și susținut fizic pe tot parcursul ședinței, mai ales în cazul înotătorilor cu vârste fragede. În cadrul grupelor, antrenorul se asigură că toți cei mici sunt în siguranță și dobândesc în egală măsură abilitățile necesare înotului, dar printr-o abordare personalizată fiecărui copil, cu răbdare și comunicare adaptate caracterului și nevoilor fiecărui cursant. Este important ca antrenorul să aibă măiestria și empatia de a se adapta fiecărui copil în parte cu ritmul de confort și explorare, cu abilitățile de comunicare și socializare ale acestuia.

BSC Iancului este o locație foarte potrivită activităților acvatice și cursurilor de înot pentru copiii în vârstă de minim 2 ani (sectorul 2, strada Elev Ștefan Ștefănescu 66, București 077085). Bazinul are dimensiunile de 25 m lungime, cu 6 m lățime și o adâncime progresivă de 1.35m-1.65m. Aici, copiii sunt pe mâinile foarte pricepute ale antrenorilor care nu doar au o experiență vastă, dar sunt cei care la rândul lor pregătesc alți antrenori și instructori.

Aici, cei mici își pot face noi prieteni în cadrul grupelor de înot cu maxim 4 cursanți, ori pot începe experiența acvatică prin ședințe cu antrenor personal, urmând ca atunci când sunt pregătiți și dornici, să se alăture ședințelor de grup.

 

BSC Iancului, Antrenor Coordonator: Alina Constantin

Post Views: 29